Kinderbijslag wordt Groeipakket

Hoe zit het allemaal in elkaar?

Voor professionelen werkzaam in het Meetjesland.

Op 1 januari 2019 gaat het Groeipakket van start. Het Groeipakket zou u kortweg de nieuwe naam voor de Vlaamse kinderbijslag kunnen noemen. Maar het is meer dan dat: het Groeipakket staat voor het geheel van financiële tegemoetkomingen dat de Vlaamse overheid voorziet voor elk kind in elk gezin.

Het RWOM organiseert 2 infosessies voor welzijnswerkers over het Groeipakket. Er verandert heel wat voor gezinnen die kinderbijslag krijgen. Voor sociaal werkers is het van belang hiervan op de hoogte te zijn om hun doelgroep zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

Tijdens deze infomomenten leggen medewerkers van FONS, het federaal agentschap voor kinderbijslag, uit wat de hervorming van de kinderbijslag precies inhoudt in Vlaanderen. Ze bespreken uiteraard de nieuwigheden, maar ook de overgangsmaatregelen, en gaan dieper in op concrete situaties. Hierdoor bent u als hulpverlener voorbereid op de vragen die zullen komen naar aanleiding van deze veranderingen.

U kunt reeds meer informatie krijgen via de website www.groeipakket.be

De infomomenten gaan door op:

• dinsdag 23 oktober 2018 van 9u30 tot 11u30 in Wijkcentrum De Kring, Zuidmoerstraat 136/8 te Eeklo

• donderdag 8 november 2018 van 9u30 tot 11u30 in het Streekhuis Heldenpark, Oostveldstraat 91 te Eeklo

U mag deze uitnodiging verder verspreiden naar collega’s werkzaam in de Meetjeslandse welzijns- en gezondheidssector.

Wij hopen u of een vertegenwoordiger van uw organisatie, te mogen begroeten.

De plaatsen zijn beperkt.

Inschrijven kan via deze   via deze link

In samenwerking met:
Evenementen