In het Meetjesland

Infosessies Groeipakket
Het RWOM organiseert 2 infosessies voor welzijnswerkers over het Groeipakket. Er verandert heel wat voor gezinnen die kinderbijslag krijgen. Voor sociaal werkers is het van belang hiervan op de hoogte te zijn om hun doelgroep zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

Dinsdag 23 oktober 2018 van 9u30 tot 11u30 in Wijkcentrum De Kring, Zuidmoerstraat 136/8 te Eeklo
• Donderdag 8 november 2018 van 9u30 tot 11u30 in het Streekhuis Heldenpark, Oostveldstraat 91 te Eeklo
Achteraf wordt steeds een netwerkmoment met broodjes voorzien.
Uitnodiging en inschrijving
——————————————————————

Mediaopvoeding: praten, durven en doen!”
Kinderen, tieners en hun smartphone, ze lijken soms wel met elkaar vergroeid. Voor veel ouders blijft dat intensieve mediagebruik een raadsel. Lezing door Digisaurus vol tips om jezelf en je kind mediawijzer te maken. Op dinsdag 23 oktober 2018 om 19.30 uur in het auditorium van de bibliotheek. (Molenstraat 36, 9900 Eeklo)
De lezing is vooral gericht naar ouders maar ook leerkrachten, begeleiders, … van jongeren zijn welkom.
meer informatie en inschrijving

Evenementen/vormingen

Sociale Plattegrond – 27 november 2018
Reserveer alvast dinsdagvoormiddag 27 november in uw agenda. Dan brengen de RWO’s uit Oost-Vlaanderen in het VAC Gent, de Sociale Kaart tot leven. Dit jaar scheppen ze duidelijkheid in het crisisaanbod.

————————————————————————–

10-daagse rond veerkracht
Van 1 tot 10 oktober gaat de 10-daagse rond veerkracht en geestelijke gezondheid door. Meer info

————————————————————————–

Op 18 oktober organiseert het CAW Oost-Vlaanderen een studiedag Cultuursensitief werken via Mind-Spring. Deze studiedag is exclusief voor OCMW-medewerkers van Oost-Vlaanderen.
Deze dag wordt gratis aangeboden dankzij AMIF-31. Meer informatie en inschrijving
————————————————————————–

Dag van de jeugdhulp
Op 11 oktober organiseren Jongerenwelzijn, Kind en Gezin, VAPH, Zorg en Gezondheid, departement WVG en departement Onderwijs hun derde Dag van de Jeugdhulp. Deze vindt plaats in Brussel en staat in het teken van participatie binnen de jeugdhulp. Want alle gemaakte keuzes hebben één grote ambitie: het creëren van een kwaliteitsvolle en transparante jeugdhulp die het kind en de jongere centraal stelt, en waaraan kinderen, jongeren en hun gezinnen daadwerkelijk kunnen participeren.
op de website.
————————————————————————–

Integraal werken op de eerstelijn
HoGENT en de Vereniging van de Wijkgezondheidscentra organiseren op 8 november een studienamiddag rond integraal werken op de eerstelijn, samenwerken op het kruispunt op gezondheid en welzijn. Inschrijving
————————————————————————–

In de week van 26 november organiseert Zorg voor Suïcidepogers opnieuw een roadshow die door Vlaanderen trekt. Op woensdag 28 november houden ze  halt in Gent. Op het programma staan onder andere lezingen over ASSIP en MBCT, veel belovende behandelvormen voor suïcidale personen.
programma en inschrijving

Wist je dat

CENTRUM VOOR BASISEDUCATIE LEERPUNT ZET IN OP OUDERS

Geletterde ouders zijn sterke ouders. Een jaar lang wil CBE Leerpunt Gent-Meetjesland-Leieland extra inzetten op het versterken van ouders in hun rol als opvoeder.

Werkt u in uw organisatie met laaggeletterde ouders?
Dan komt Centrum voor Basiseducatie Leerpunt Gent-Meetjesland-Leieland graag bij u langs.

We vertellen u meer over onze werking.
Maar we gaan ook met u en uw medewerkers in gesprek.

Want is wat wij doen wel wat ouders echt versterkt?
Hebben ouders nog meer of andere noden waar wij op kunnen inspelen?
En hoe bereiken we die ouders best?

Een afspraak met ons maken?
Contacteer griet.baeten@cbe11.be
Nu al meer weten over CBE Leerpunt?
Surf naar www.basiseducatie.be/gent-meetjesland-leieland
————————————————————————-

‘Ieders stem telt’ lanceert een online spel dat spelers in de schoenen zet van mensen in armoede. Het spel wil sensibiliseren en geeft de plannen van lokale politici mee.

Stel jezelf in de plaats van een persoon in armoede en maak keuzes om uit de armoede te geraken. Snel zal blijken dat dit niet vanzelfsprekend is. Als het over armoede gaat, horen we steeds vaker dat mensen in een kwetsbare positie gewoon ‘wat beter hun best moeten doen’. Dit spel wil het grote publiek laten ondervinden dat die redenering te eenvoudig is.

Het spel legt dilemma’s voor, uit het leven gegrepen.  Aan het einde van de rit weet je of je uit de armoede geraakt. Je pad hangt niet alleen af van de antwoorden die je hebt gegeven. Hoewel geluk in het leven meespeelt, zijn het vooral de onderliggende structuren die het leven van mensen bepalen. Deze structuren zijn geen natuurwetten. Ze zijn het gevolg van politieke keuzes. En die worden straks opnieuw gemaakt, door politici die op 14 oktober worden verkozen.

Speel het online spel en kom te weten hoe jouw lokale beleidsmakers de komende vijf jaar de armoede in je gemeente of stad willen bestrijden.
www.mijnstemtelt.be 

Vacatures

  • MFC De Triangel zoekt een clusterverantwoordelijke. Als clusterverantwoordelijke ben je integraal verantwoordelijk voor 4 groepen met kinderen en jongeren
    met een licht, matig tot ernstig verstandelijke beperking en bijkomende problematieken zoals GES+, GES en ASS. vacature 
  • BLIJ LEVEN in WAARSCHOOT zoekt een Begeleider kamertraining & contextbegeleider autonoom wonen (80%) – zie vacature
  • Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen in EEKLO zoekt een contextbegeleider +12 meisjes – zie vacature
  • DE SLEUTEL zoekt een Gezinsbegeleider –  zie vacature
  • OCMW KAPRIJKE in LEMBEKE zoekt een Coördinator sociale dienst –
    zie vacature
  • aPart – Team De Kerhoek in ZOMERGEM zoekt een Multifunctioneel leefgroepbegeleider in de Bijzondere Jeugdbijstand – zie vacature
Nieuws