ACLOopHOL

De stad Eeklo heeft sinds kort een digitaal participatieplatform ikdoemee.eeklo.be. Hierop werd zaterdag (4/1) het project ALCOopHOL gelanceerd.
je kan er informatie terugvinden over het thema alcohol, een test doen, stemmen op één van de acties of zelf een goed idee aanbrengen.

Het doel van het project is:

    1. Sensibiliseren
      Jongeren én volwassenen informeren over de gevaren van alcohol
    2. Input voor het beleid
      De stad wil een preventiebeleid voeren rond alcohol. Door je stem uit te brengen of een idee te geven bepaal je mee de richting en de invulling van het beleid.

De ideeën en de informatie over alcohol raadplegen kan vrijblijvend. Als je wil stemmen of zelf een voorstel  wil toevoegen,  dan is het wel nodig om je te registreren.

Neem gerust een kijkje op ikdoemee.eeklo.be (en kies daarna ALCOopHOL) en voel je vrij om mee te stemmen of zelf ideeën toe te voegen.

 

Doe mee aan Tournéé Minérale!

Belgen drinken te veel. Ze beseffen dat ook, maar ze geloven dat ze op elk moment kunnen stoppen. Dus doen ze het gewoon niet. (bron De Druglijn en Stichting tegen Kanker)

Alcohol drinken wordt vaak een gewoonte. Het is belangrijk om deze routine af en toe te onderbreken en eens na te denken over je eigen alcoholgebruik.  Daarom roept de stad Eeklo iedereen op om mee te doen aan Tournée Minérale en in februari  geen alcohol te drinken. Een maand zonder alcohol is immers goed voor je gezondheid.

Sluit je aan bij het team: “Eeklovia  https://www.tourneeminerale.be/nl/deelnemen/team-aansluiten/stap1/1115?utm_medium=email&utm_source=transactional&utm_content=ShortURL_invite_links
Of maak met je organisatie, berdrijf, … zelf een team aan.
Bestel ook het gratis promotiemateriaal (o.a. toolbox, bierviltjes, …)  of download de tips op maat van jouw sector.

Meer informatie:  https://www.tourneeminerale.be – klik op: “ik doe mee” of op “bestel materiaal”

 

 

Nieuws