In AZ Alma wordt verder ingezet op de uitbouw van de geestelijke gezondheidszorg in de regio Meetjesland. Naast de opstart van de dagbehandeling kinder- en jeugdpsychiatrie Timanti begin 2019, zal  AZ Alma op 24 februari 2020 een psychiatrisch afdeling (PAAZ) openen. Dit nieuwe zorgaanbod komt tot stand in nauwe samenwerking met het Psychiatrisch Ziekenhuis Sint Jan Eeklo.
De PAAZ is een open hospitalisatieafdeling en zal beschikken over 30 hospitalisatie bedden. Vanuit een pluridisciplinaire insteek richt de dienst zich op volwassen patiënten (vanaf 18 jaar), die ofwel een dringende hulp vragen in geval van psychiatrische crisistoestand, ofwel een observatie of een actieve behandeling vergen. De opname is geheel vrijwillig. Opname gebeurt op afspraak na contact met de psychiater of via spoed.
Het team van de PAAZ, onder leiding van dr. Gunther Degraeve, medisch diensthoofd psychiatrie, bestaat uit psychiatrisch verpleegkundigen, therapeuten, psychologen en een maatschappelijk assistent. Ieder discipline draagt elk, vanuit hun eigen specialisatie, bij aan de zorg op maat die aan de patiënten geboden wordt. Er wordt ingezet op een intensieve samenwerking tussen de PAAZ en de partners binnen de geestelijke gezondheidszorg. De PAAZ bevindt zich op de derde verdieping in het C-blok van AZ Alma.

Nieuws