Nieuws uit de regio

In AZ Alma wordt verder ingezet op de uitbouw van de geestelijke gezondheidszorg in de regio Meetjesland. Naast de opstart van de dagbehandeling kinder- en jeugdpsychiatrie Timanti begin 2019, zal AZ Alma op 24 februari 2020 een psychiatrisch afdeling (PAAZ) openen. Dit nieuwe zorgaanbod komt tot stand in nauwe samenwerking met het Psychiatrisch Ziekenhuis Sint Jan Eeklo.
Meer lezen?

—————————————————————————————————————————————–

De stad Eeklo heeft sinds kort een digitaal participatieplatform ikdoemee.eeklo.be. Hierop werd zaterdag (4/1) het project ALCOopHOL gelanceerd. Je kan informatie terugvinden over het thema alcohol, een test doen, stemmen op één van de acties of zelf een goed idee aanbrengen.
Het doel van het project is:sensibiliseren en beleidsmatige input krijgen.Wil je graag je stem uitbrengen of heb je een goed idee? Klik hier
——————————————————————————————————————————————-

Woon- en Energieloket in het Meetjesland vanaf 2020

Inwoners van 8 gemeenten kunnen terecht bij het woon- en energieloket van Woonwijzer Meetjesland. Minister Diependaele trekt ruim 1,6 miljoen euro uit voor de ondersteuning van het woonbeleid binnen deze gemeenten en stad voor een periode van 6 jaar. Hierdoor krijgen de gemeenten en stad financiële ondersteuning bij het uitbouwen van een woonloket waar burgers met al hun vragen rond wonen en energie terecht kunnen.
Meer informatie?
—————————————————————————————————————————————-

Evenementen en vormingen

HERSTELACADEMIE EEKLO
Een herstelacademie geeft korte en gerichte vormingen rond verschillende thema’s. Dit kunnen vormingen zijn die te maken hebben met (psychische) kwetsbaarheid en herstel, maar ook algemene cursussen rond gezonde slaap en veerkrachtig ouderschap. Ze staan open voor iedereen en gaan door op verschillende locaties in Eeklo.

Meer weten? Klik hier voor Folder aanbod januari-maart 2020

—————————————————————————————————————————————-

Klankbordgroep Eerstelijn
Sinds 2011 ondersteunt Plazzo i.s.m. het Vlaams Patiëntenplatform een Klankbordgroep voor patiëntenparticipatie in de Eerstelijn. Op die manier ondersteunt men de vertegenwoordiging van patiënten tot hiertoe in de SELs en vanaf nu ook in de Zorgraden van de Oost-Vlaamse eerstelijnszones. De volgende Klankbordgroep Eerstelijn gaat door op dinsdag 21 januari 2020 om 19u. Meer info en inschrijven bij info@plazzo.be
—————————————————————————————————————————————-

Opleidings- en intervisietraject van IROJ: inzetten op het netwerk van het kind.
Het volledige traject is verspreid over 4 dagen. Er zijn twee mogelijkheden: je kan
inschrijven enkel voor de kick-off of je volgt het volledige traject.
Meer informatie en inschrijving? Klik hier

—————————————————————————————————————————————

Blablabla organiseert trainingen en cursussen rond geweldloze communicatie
– Hoe kan je communiceren met mededogen en begrip voor de ander, en tegelijkertijd trouw blijven aan jezelf?
– Als ik in een discussie zit waar we tegengestelde belangen hebben, hoe geraken we daar dan uit?
– Hoe kan ik assertief zijn zonder agressief te worden of mezelf terug te trekken?
Meer info
—————————————————————————————————————————————-

OTA vzw organiseert in 2020 verschillende vormingen rond gezinshereniging, omgaan met racisme en polarisering. Nieuw in het aanbod zijn casustafels omtrent impact van gezinshereniging op gezinnen en individuen, NBMV als doelgroep binnen de integrale jeugdhulp en identiteitsvorming bij jongeren met een migratieachtergrond. Ook cultuursensitief hulpverlenen in jeugdhulp komt aan bod. Is je interesse gewekt en wil je graag meer informatie? Klik dan hier.
—————————————————————————————————————————————-

De sociale kaart:
Zorgvoorzieningen en zorgverstrekkers in Vlaanderen en Brussel
—————————————————————————————————————————————-

Save the date
VAPH organiseert op 26 maart in het VAC in Gent een inforonde voor zorgaanbieders en geeft toelichting omtrent correctiefase 2.

Meer info volgt in februari
—————————————————————————————————————————————-

Zijn jouw gegevens up-to-date?
Check het op de sociale kaart!
Graag nog eens de handleiding over fichebeheer? Klik dan hier
—————————————————————————————————————————————-

Wist je dat …

Sportclub Boezjeern is een unieke sportclub uit Eeklo. Ze publiceerden net hun eerste nieuwsbrief.
Nog geen idee wat sportclub Boezjeern is en hoe hun werking in elkaar zit?
Bekijk het filmpje!

In Vlaanderen leven de meeste personen met dementie in hun gewone huiselijke omgeving. Maar een overgang naar het woonzorgcentrum is vaak onvermijdelijk, eens het proces van dementie zover gevorderd is dat de draagkracht van de mantelzorg overschreden wordt of wanneer het alleen wonen zeer onveilig wordt. De overgang van thuis naar een tehuis gaat gepaard met afspraken over de zorgplanning en over levenseindeplanning in het bijzonder.
Dit boek brengt visie en inspiratie voor de aanpak van deze gesprekken omtrent dit onderwerp.

Meer informatie 

‘VROEGTIJDIGE ZORGPLANNING IN WOONZORGCENTRA. KIEZEN IN OVERLEG’ VRIJDAG 31 JANUARI 2020 – 14u tot 16u – Leuven

Inschrijving boekvoorstelling – 25 € (boek inbegrepen)
—————————————————————————————————————————————-

Vacatures

Similes vzw verenigt in Vlaanderen en Brussel familieleden van mensen met psychische problemen. Similes vzw is op zoek naar een provinciale coördinator. Solliciteren kan t.e.m. 28 januari 2020. Klik hier om de vacature te bekijken.
—————————————————————————————————————————————-

RWO Meetjesland
Oostveldstraat 91
9900 Eeklo
gsm: 0475/76 23 90
mail: griet@rwom.be
website: rwom.be

Nieuws