Op woensdag 5 maart van 13u30 tot 16u30 organiseert OTA VZW een thematische casustafel omtrent ‘Begeleiding van NBMV (niet begeleide minderjarige vreemdelingen) als doelgroep binnen de integrale jeugdhulp. U kan zich nog steeds inschrijven, er zijn nog verschillende plaatsen vrij.

De groep van NBMV’s vormt een kwetsbare groep binnen de jeugdhulpverlening. Ze zijn nog kind, zijn alleen, hebben geen context om op terug te vallen. Vaak dragen ze een zware rugzak met zich mee van negatieve en of traumatische ervaringen uit het land van herkomst, van tijdens hun vluchtroute of sinds hun aankomst in België. De groep van NBMV’s is gevarieerd. Hoe kan ik als begeleider deze jongeren ondersteunen? Wat zijn de noden van deze jongeren? Hoe ga ik om met afstand en nabijheid? Enz.

Aan de hand van enkele casussen gaan we in gesprek over het thema ‘het begeleiden van NBMV binnen de jeugdhulpverlening’. In groep bespreken we de casussen, gaan we op zoek naar krachten en staan stil bij uitdagingen. We werken met het casusmateriaal van de deelnemers.

Voor wie? Hulpverleners uit de integrale jeugdhulp uit de regio’s Oost- en West-Vlaanderen.

Waar? PAC Oost-Vlaanderen, Woodrow Wilsonplein 2 te Gent van 13u30 tot 16u30.

Inschrijven? Deelname is gratis, inschrijven kan via het Inschrijvingsformulier

Hebt u nog vragen over dit aanbod, dan kan u terecht bij mijn collega Margot Lavent via 09 267 75 34 of margot.lavent@otavzw.be

Evenementen